19. máj 2024
Facebook
utorok, 15 máj 2018 11:00

Melania Trumpová podstúpila embolizáciu, v nemocnici zostane do konca týždňa

Written by 
Rate this item
(0 votes)

WASHINGTON 15. mája (WebNoviny.sk) - Prvá dáma USA Melania Trumpová sa zotavuje po zákroku na obličkách. Takzvanú embolizáciu podstúpila v pondelok ráno vo Walter Reed National Military Medical Center pri Washingtone.

Trump napísal na Twitter

Štyridsaťosemročná Trumpová by mala zostať v nemocnici po zvyšok týždňa, informovali predstavitelia Bieleho domu. Melaniu Trumpovú v nemocnici po zákroku navštívil aj jej manžel Donald Trump. Prezident o svojej návšteve informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde napísal, že zákrok bol "úspešný" a jeho manželka má "dobrú náladu". Biely dom neposkytol ďalšie detaily o zdravotnom stave prvej dámy, viceprezident Mike Pence však počas podujatia oslavujúceho nezávislosť Izraela nazval zákrok "dlhodobo plánovaným". "Melania sa už zotavuje," dodal.

Nerakovinový obličkový  nádor

Podľa dvoch urológov, ktorí komunikovali s agentúrou Associated Press a osobne Trumpovú nepoznajú, je najpravdepodobnejším vysvetlením použitia embolizácie druh nerakovinového obličkového nádoru známy ako angiomyolipóm. Takéto nádory nie sú bežné, ale zvyknú sa objavovať u žien v strednom veku a ak dostatočne narastú, môžu spôsobiť problematické krvácanie, uviedol Keith Kowalczyk z MedStar Georgetown University Hospital. Cieľom tohto zákroku je zastaviť prívod krvi, aby nádor prestal rásť, dodal Lambros Stamatakis z MedStar Washington Hospital Center. Pri embolizácii lekári zavedú katéter do krvných ciev v obličke a následne zablokujú tú, ktorá nádor zásobuje.

Viac k témam: Donald Trump, Melania Trumpová, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Melania Trumpová podstúpila embolizáciu, v nemocnici zostane do konca týždňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 86 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner